De Lease Partner, uw vertrouwde partner in het leasen van bedrijfsmiddelen

Een onderneming kan te maken krijgen met diverse soorten investeringen in activa (die langer mee gaan dan één jaar). Het ene bedrijf heeft alleen te maken met investeringen in inventaris (dienstverlening), anderen investeren in machines (productiebedrijf) of vervoersmiddelen (transport). Veelal gaat het om een combinatie van diverse vaste activa. Als een onderneming niet beschikt over genoeg middelen kan een financiering uitkomst bieden. Bedrijfsmiddelen zijn uitermate geschikt om in een vorm van leasing te financieren.

Bij leasing financiert een leasemaatschappij het bedrijfsmiddel. De leasemaatschappij geeft het object via lease aan de onderneming in gebruik of eigendom. Maandelijks betaalt de onderneming de leasetermijnen aan de leasemaatschappij. Afhankelijk van de leasevorm wordt de onderneming direct eigenaar van het object of aan het einde van de leaseperiode. Het voordeel van lease is dat het vermogen in het bedrijf niet aangewend hoeft te worden voor de investering, het blijft beschikbaar voor werkkapitaal of andere zaken.

Ook is het vaak mogelijk om bestaande activa te herfinanciering om liquide middelen vrij te maken (sale en leaseback). Door de gevolgen van de corona crisis zal er een toenemende behoefte aan liquiditeiten ontstaan. Lease biedt (vaak) de mogelijkheid om 100% van het object te financieren mits het een uniek object is, zelfstandig te identificeren en het waarde verloop goed te bepalen is. Er zijn drie soorten lease: financial lease, (netto) operational lease en sale en leaseback.

Lease is een financieringsvorm voor een groot scala van vaste activa zoals Industriële machines (sorteer-machines, verpakkingsmachines), grafische of ICT apparatuur, machines voor de bouw (kranen), transport-materiaal (trucks, vorkheftrucks, etc.) en bedrijfsmiddelen voor het kleinbedrijf zoals hoogwerkers of graafmachines, etc.

De aanbieders van dergelijke investeringen zijn talrijk en de verschillende voorwaarden divers. Daarom helpen wij u graag met het zoeken en vinden van de perfecte financiering voor uw ambities. Wij kennen de leasemarkt en gaan voor u op zoek naar een passend leaseaanbod met de juiste voorwaarden.